Ana SayfaDünyadan2021 Grammy Ödülleri adayları açıklandı: Beyoncé 9 dalda aday

2021 Grammy Ödülleri adayları açıklandı: Beyoncé 9 dalda aday

Müzik dünyasının en prestijli ödülleri olan Grammy Ödülleri 31 Ocak 2021’de Los Angeles’ta düzenlenecek törenle 63’üncü kez sahiplerini bulacak.

2021 Grammy Ödülleri için adaylar açıklandı. Beyonce, dokuz dalda aday gösterilerek Grammy’ye şimdiden imzasını attı ve tarihinde en çok aday gösterilen kadın sanatçı oldu. Onu Dua Lipa, Taylor Swift ile rap şarkıcısı Roddy Ricch altı dalda aday gösterilerek takip etti. Yılın grubu BTS ilk kez Grammy’ye aday oldu.

ABD’li pop yıldızı Beyoncé’nin şu anda 79 adaylığı ve 24 ödülü var. Dokuz dalda ödüle aday gösterilen Beyoncé, yılın kaydı, yılın şarkısı gibi kategorilerdeki adaylıklarının çoğunu “Black Parade” adlı ırkçılık karşıtı şarkısıyla aldı. Beyoncé eğer bu yıl dört Grammy kazanırsa, en çok ödül kazanan kadın şarkıcı unvanını alacak. Beyoncé eğer Grammy’deki dokuz adaylığından sekizini kazanırsa, tüm zamanların en çok ödül alan sanatçı olarak tarihe geçecek.

Beyoncé’yi Dua Lipa, Taylor Swift ve rap şarkıcısı Roddy Ricch altı adaylıkla takip etti. Geçen yılın Grammy rekortmeni 18 yaşındaki Billie Eilish bu yıl dört dalda ödüle aday gösterildi.

Grammy adaylarının tam listesi için; buraya tıklayabilirsiniz.

BENZER İÇERİKLER

EN ÇOK OKUNANLAR

ÖZEL DOSYALAR