Lana Del Rey, Foo Fighters, Travis Scott… 2021 yılında yayınlanacak albümlere baktığımızda, yeni bir yıla başlamak için heyecan yapmamak elde değil.

Fadıl DİNÇER/ [email protected].tr

2020 tüm dünya için felaket bir yıldı: Pandemi, karantinalar, ölümler… Tüm dünyayı hem psikolojik hem de ekonomi olarak sıkıntılara sokan, her alanın olumsuz etkilendiği bir yıl olan 2020 de müzik sektörü de krizden payını aldı.

Turnelerin, konserlerin iptal olması, albüm çıkışlarının ertelenmesi gibi olumsuzluklar müzik sektöründe yeni dijital stratejilerin oluşturulması gerektiğini gösterdi. Umarım bu talihsiz yıl ile sektör oyuncuları var olan sorunları görmüştür ve 2021 itibariyle sektör için çok daha güzel yılların başlangıcı olur. Çünkü unutmayalım ki müzik paylaşımdır…

Gelin 2021’in ilk çeyreğinde çıkarılmasını heyecanla beklediğimiz albümlere bir göz atalım. 

ALICE COOPER
Detroit Stories

Gerçek adı Vincent Damon Furnier olan ve 1963 yılından beri müzik sektöründe aktif yer alan “Metalin Kralı” Alice Cooper için çok bir şey söylemeye gerek yok. Kral, 2017 yılında çıkardığı Paranormal albümünden sonra merakla beklenen yeni albüm Detroit Stories’i 26 Şubat 2021 de çıkacağını duyurdu ve şimdiden Detroit Stories albümünden “Rock&Roll” ve “Our Love Will Change The World” isimli teklilerini yayınladı. Adını orijinal Alice Cooper grubunu kuran şehirden alan Detroit Stories albümünü merakla bekliyoruz.

DRAKE
Certified Lover Boy

Bugüne kadar dünya çapında yaklaşık 6 milyon albüm satan, 1 Grammy Ödülü, 3 Juno Ödülü, 6 BET Ödülü kazanan ve  2012 MTV Video Müzik Ödülleri’nde 5 adaylıkla Rihanna ile birlikte en çok aday gösterilen şarkıcı olan Drake’in altıncı stüdyo albümü Certified Lover Boy için geri sayım başladı. Ocak 2021 tarihinde yayınlanması beklenen yeni albümün ilk teklisi,  Lil Durk’un da yer aldığı ve Cardo’nun yapımcılığını üstlendiği “Laugh Now Cry Later”. “Laugh Now Cry Later” teklisi ile de anlaşılacağı üzere bu albümde Drake’i daha çok softboy tarafında göreceğimiz anlaşılıyor ve hayranlarıyla beraber albümün tamamını merakla bekliyoruz.

FOO FIGHTERS
Medicine At Midnight

Başlangıçta 2020 için planlanan fakat pandemi nedeniyle 2021 yılına ertelenmek durumunda kalan Amerikalı rock grubu Foo Fighters’ın onuncu stüdyo albümü Medicine At Midnight‘ın  5 Şubat 2021 tarihinde yayınlanacağı kesinleşti. Albümün ilk teklisi “Shame Shame”, 7 Kasım 2020 tarihinde yayınlandı ve albümle ilgili az da olsa ipucu bıraktı. Kerrang! albümü şimdiden “2020’de İleriye Bakacak 15 Albüm” listesinin en üst basamaklarına koydu bile. Müthiş bir albümün bizi beklediğine eminim. Sabırsızla bekliyoruz.

LANA DEL REY
Chemtrails Over The Country Club

“Violet Bent Backwards Over the Grass” adlı bir kitap ve sesli kitabın yer aldığı yoğun bir 2020 geçirmesine rağmen Lana Del Rey hiç hız kesmeden 2021 yılında çıkaracağı yedinci stüdyo  albümü Chemtrails Over The Country Club için gün saymaya başladı. Başlangıçta  albümün adı “White Hot Forever” olarak ilan edilmişti ama pandemi nedeniyle ertelenen albümün yeni adı Chemtrails Over The Country Club ile Mart 2021 tarihinde yayınlanacağı duyuruldu. Yakın zaman önce çıkan albümün ilk teklisi “Let Me Love You Like a Woman” aracılığıyla Lana Del Rey albüm ile ilgili bizi nelerin beklediğini az da olsa göstermiş oldu. Hüzün hüzün hüzün ….

LONDON GRAMMAR
Californian Soil

Hannah Reid, Dan Rothman ve Dominic ‘Dot’ Major’dan oluşan Nottinghamlı İngiliz indie pop grubu London Grammar, üçüncü albümleri Californian Soil‘ın 12 Şubat 2021 tarihinde yayınlanacağını açıkladı. 2013 yılında yayınladıkları ilk albümleri If You Wait ile iddialı bir çıkış yakalayan grup “İngiltere Müzik Ödülleri” ve AIM Bağımsız Müzik Ödülleri gibi saygın ödüllerin sahibi oldu. Hannah Reid’in büyülü sesi ile ciddi bir hayran kitlesine erişen London Grammar  California Soil albümünden “California Soil” ve “Baby It’s You” teklilerini yayınlayarak güzel bir albümün bizi beklediğini gösterdi.

ONE REPUBLIC
Human

Amerikan alternatif pop/rock grubu OneRepublic beşinci stüdyo albümleri Human‘ı yayınlamak için artık gün sayıyor. Pandemi yüzünden sürekli ertelenen albümün çıkış tarihi Mart 2021 olarak belirlendi. 2007 yılında çıkardıkları Dreaming Out Loud albümünde yer alan ve Timbaland ile yaptıkları “Apologize” parçası ile dikkatleri üzerine çeken grup Amerikan Müzik Ödülleri, Billboard Müzik Ödülleri, Dünya Müzik Ödülleri ve Grammy Ödülleri de dahil olmak üzere birçok müzik ödülü kazandı. Ayrıca, solist Ryan Tedder, Adele ve Taylor Swift için yazdığı şarkılarla da 3 Grammy Ödülü kazandı. Human albümünden “Rescue Me”, “Wanted”, “Didn’t I” ve “Better Days” teklilerini yayınlayan  grup için 2021 güzel geçeceğe benziyor.

TRAVIS SCOTT
Utopia

Astroworld’ün ikinci yıl dönümü olan 3 Ağustos 2020’de Amerikalı rapçi Travis Scott, Twitter ve Instagram üzerinden  piyasaya sürülecek dördüncü stüdyo albümünün adını Utopia olarak duyurdu. Utopia albümünün habercisi  “Highest in the Room” ve “Franchise” adlı iki tekli yayınlayan Scott, albümde Young Thug, M.I.A., Roddy Ricch ve Future gibi isimlerle de çalışmış. Latin Grammy, Billboard Müzik Ödülleri vb bir çok ödül sahibi olan ve Kylie Jenner ile yaşadığı magazinsel özel hayatı ile sürekli gündemde olan Scott’ın yeni albümünü merakla bekliyoruz.