Ana SayfaHaberler2022 yılı Google Trendleri açıklandı!

2022 yılı Google Trendleri açıklandı!

Bu yıl sizce en çok neleri merak ettik, Google’da en çok neleri arattık? 2022 Google trendleri açıklandı.

Google her yıl olduğu gibi bu yıl da Google Trendleri yayınladı. Bütün dünyada en çok aratılanların listelendiği bu raporun Türkiye ayağında neler olup bittiği ise dün gece Soho House’ta Melikşah Altuntaş‘ın sunuculuğunu üstlendiği etkinlikte açıklandı.

En çok aranan kelimeler, haberler, sporcular, kişiler gibi birçok kategoride ilk beşe girenlerin açıklandığı rapor bu yıl dünyada nelerin merak edildiğini gözler önüne seriyor. Muhtemelen en çok aranan kelimenin Kraliçe Elizabeth olacağını düşünüyorsunuz ama düşündüğünüz gibi değil. Wordle isimli oyun bütün dünyada en çok aratılan kelime oldu. Kraliçe Elizabeth ise dördüncü sırada yerini alabildi.

En çok aranan isimler ise tahmin edeceğiniz üzere Johnny Depp ve Amber Heard davasının etrafı kasıp kavurmasıyla bu isimler oldu. Will Smith de Akademi Ödülleri’nde Chris Rock‘a attığı tokatla bu listedeki yerini aldı.

Tabii ki haberler kategorisinde Kraliçe Elizabeth ve Ukrayna Savaşı başı çekiyor.

Bir diğer ilginç bilgi ise en çok aratılan müzisyen kategorisinde başı çeken isim. Açıkçası Taylor Swiftin dünyadaki her türlü listede başı çekmesine çok alışmışız, ancak en çok aratılan müzisyen o değil, Adam Levine oldu. Ne yazık ki yaptığı müzikle değil, Instagram’da yazıştığı model Summer Stroh ile olan yasak ilişkisi onu Google Trendler’de ilk sıraya taşıdı. 

adam levine
Adam Levine

Türkiye’de Google’da en çok aratılanlar neler oldu?

Türkiye’nin hali ise biraz içler acısı diyebiliriz. Doların önlenemez yükselişinden ötürü bu yıl Google’da en çok arattığımız kelime dolar oldu. Bunu, bayram tatili kaç gün, ÖBA, Bergen ve kedi kelimeleri takip etti. Yani çareyi yine sevimli hayvan videolarına bakarak bulduk denilebilir.

BENZER İÇERİKLER

EN ÇOK OKUNANLAR

ÖZEL DOSYALAR