Ana SayfaMüzik2023 yazının en çok beklenen yurt dışı festivalleri

2023 yazının en çok beklenen yurt dışı festivalleri

Geçtiğimiz aylarda Türkiye’de bu yaz için kaçırılmaması gereken konserlerden bahsetmiştik. Bir de yurt dışı festivallerinde neler oluyor diye bakalım dedik. Malum Dolar ve Euro korkunç bir halde ama hayal etmekten ne zarar gelir ki dedik!

İpek ATCAN / [email protected]

Ben yurt dışında festivalden ziyade konserciyim. Mümkünse bilmediğim bir şehri seçip, ikinci kriter olarak da evinde kalacak bir arkadaş arıyorum. Çünkü Dolar & Euro bizi buna sürüklüyor (sanırım bu yazıda bol bol kulaklarını çınlatacağım!) Ama her ne kadar konserci olsam da festivalleri de değerlendirmiyor değilim. Gidebildiklerim ve gidemediklerimle işte size bir yurt dışı festival seçkisi.

Primavera Sound

Barcelona: Haziran 1 – 3
Madrid: Haziran 8 – 10

Geçtiğimiz sene Barcelona’da gittiğim ve Tame Impala, The National gibi çok sevdiğim grupları izlediğim festival. Ama tabii pandemiden dolayı yapılamayan iki senenin yığılmasıyla bir miktar işkenceye dönmedi dersem yalan olur. Şurada biraz bahsetmiştim. Ancak şöyle, daha önce defalarca Primavera‘ya gidenler “senin şansına bu şekilde!” diye de söylemeden edemediler. Normalde mükemmel geçermiş.
Bu seneki festivale gidemeyecek olsam da akıllarda kalacak bir line-up’ı olduğu kesin. Blur, Kendrick Lamar, Rosalía, Pet Shop Boys, Depeche Mode, New Order, Halsey ve daha çok fazlası festivalde olacak.

Governors Ball Music Festival

New York: Haziran 9 – 11 

2011’deki ilk çıkışından bu yana birkaç kez yer değiştirdikten festivali 2015 & 2016’da Randall’s Island Park’ta yapılırken izlemiştim. Bana Rock’n Coke’a gitme hissi vermişti. Şehirden Hezarfen’e gitmek gibi şehirden Randall’s Island Park’a gitmek… 2015 bende çok etki bırakmasa da 2016’da The Strokes, The Killers, Beck ve Death Cab for Cutie izlemek güzel olmuştu. Ki The Killers’ı zaten Rock’n Coke’ta da izlemiştik…
Bu yıl yine üç gün sürecek festival, Queens’teki Flushing Meadows Corona Park’ın yeşillikleri içinde gerçekleşecek. Festivalde Kendrick Lamar, Lizzo ve elektronik ikili Odesza headliner olarak yer alıyor. Pop ve hip-hop ağırlıklı bir festival olacağa benziyor.

image

Glastonbury

Somerset, İngiltere: Haziran 21 – 25

Yağmur, çamur, karanlık hava ve tabii ki müziksever bir insan olarak kendimi bildim bileli en çok gitmek istediğim ama bir türlü gidemediğim festival Glastonbury.
Dünyanın en büyük ve eski festivalleri arasında yer alan Glastonbury, 200.000 kişilik bir festival. Bu sene Line-up’ta Elton John da yer alıyor ve bir takım dedikodulara göre Elton John’un Birleşik Krallık’taki son konseri olduğu iddia ediliyor. Festival alanında yer alan gizli barlar, gizli sahneler, sabahın köründe gerçekleşen DJ setleri, herkesin muhteşem kostümleri -Tamam, bir Burning Man değil!- bir hafta sonu için bile olsa İngiltere’yi ziyaret etmeye değer. Bu sene de başaramıyorum ama olsun, yazının başında dediğim gibi, hayal etekten ne zarar gelir ki?

Montreux Jazz Festival

Montreux, İsviçre: Haziran 30, Temmuz 15

İsviçre’nin en saygın festivallerinden biri olan Montreux Caz Festivali‘nin en güzel tarafı ücretsiz olması! Bob Dylan, Lil Nas X, Sam Smith ve Nile Rodgers & Chic gibi yıldızların yanı sıra birçok isim yer alacak. Ava Max, Mark Ronson ve Idles, Wet Leg ve Lovejoy’dan oluşan üçlü bir rock listesi de Jazz Lab’deki konserlerde yer alacak.

Mad Cool

Madrid: Temmuz 6 – 8
Pandeminin ardından “açıklanan ilk festivale bilet alacağım!” diyerek Primavera’ya bilet almıştım. Ondan 1 hafta sonra açıklanan Mad Cool‘da ise büyük aklım kalmıştı. Placebo‘lar Muse‘lar… Bu sene de yine iyi bir line-up ile dinleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor Mad Cool. Janelle Monáe, Sigur Rós ve Queens of the Stone Age gibi birçok isim festivalde.
MC23 POSTER 2M scaled

Cala Mijas

Malaga: 31 Ağustos – 2 Eylül

Hem müzik, hem akdeniz havası hem muhtemelen iyi yemek. İşte size Malaga. Ve Malaga’nın çiçeği burnunda festivali Cala Mijas! Yaza veda etmek ve sonbahara merhaba demek için tam bir müzik ziyafeti. Kamp ve glampin alanları da olan festivalde Arcade Fire, The Strokes, Foals, Idles, Moderat, Florence and The Machine, The Blaze, Metronomy ve daha birçok isim yer alıyor.

calamijas
Tabii festivaller sadece bunlarla bitmiyor. Lollapalooza, Pitchfork (birçok farklı şehirde yine!), Sónar, Meltdown ve çok daha fazlası var… Belli ki Dolar ve Euro kardeşlerimizde öyle hayalleri süsleyen bir düşüş olmayacak ama bakarsınız genel olarak hayalleri süsleyen bir değişim geliyordur!
BENZER İÇERİKLER

EN ÇOK OKUNANLAR

ÖZEL DOSYALAR