
Bu sene 28, 29 ve 30 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek, “Kökler ve Göçler” temasıyla düzenlenen Kaş Caz Festivali, konserler, söyleşiler, atölyeler ve DJ performanslarından oluşan kapsamlı bir program sunuyor. Gün doğumunda nefes ve farkındalık seansları, gün batımında başlayan DJ setleri ve gece konserlerinin yer aldığı etkinlik, müzikseverleri doğayla buluşturmayı hedefliyor.
Festival, hem yerli ve hem de yabancı sanatçılardan oluşan zengin bir kadroya sahip. Anıl Şallıel, 166 Days projesi ile sahne alırken, modern cazın özgün seslerinden Julia Biel ve Türkiye’nin deneyimli caz vokalistlerinden Şenay Lambaoğlu da festivalde dinleyicilerle buluşacak. Jembaa Groove, Feride Hakim Quintet ve Öner Karaçuha Quartet de festival programının dikkat çeken isimlerinden.
Ayrıca Almanya merkezli afro-funk/soul grubu Jembaa Groove, Mısırlı ud virtüözü Ihab Radwan ve Türk kemençe üstadı Derya Türkan eşliğindeki Michel Godard Trio ile Tuluğ Tırpan, Serkan Çağrı, Mehmet Akatay ve Mehmet Özen’den oluşan Homeland projesi de farklı coğrafyaları bir araya getirerek festival sahnesine taşıyor.
Festivalde yer alacak yeni sanatçılar ise çok yakında açıklanacak.
20.30 – 21.00 | Şenay Lambaoğlu Quartet
Şenay Lambaoğlu – Vokal
Tolga Bedir – Piyano
Eylem Pelit – Bas Gitar
Turgut Alp Bekoğlu – Davul
22.30 – 23.00 | Julia Biel
Julia Biel – Vokal, Piyano, Klavye
Idris Rahman – Saksafon, Geri Vokal
Matěj Černý – Kontrbas
Pharoah Russell – Davul

18.30 – 19.00 | Öner Karaçuha Quartet
Oğuzcan Bilgin – Trompet
Ayberk Güngör – Keyboard & Synth
Enver Ferah – Bas Gitar
Öner Karaçuha – Davul
20.30 – 21.00 | Anıl Şallıel 166 Days feat. Deniz Taşar
Deniz Taşar – Vokal
Anıl Şallıel – Saksafon
Mustafa Koray Üsgülen – Klavye
Enver Muhamedi – Bas Gitar
Ekin Cengizkan – Davul
22.30 – 23.00 | Jembaa Groove
Eric Owusu – Perküsyon, Vokal
Peter Ntiri Somuah – Trompet
Godwin Vata Sonzi – Elektro Gitar
Yannick Nolting – Bas Gitar
Nir Tom Sabag – Davul

18.30 – 19.00 | Feride Hakim Quintet
Feride Hakim – Vokal
Kemal Ergün – Saksafon
Yusuf Çebe – Piyano
Eylül Güntekin – Kontrbas, Geri Vokal
Hakan Kara – Davul
20.30 – 21.00 | Michel Godard Trio
Michel Godard – Serpent, Tuba, Bas Gitar
Ihab Radwan – Ud
Derya Türkan – Kemençe

22.30 – 23.00 | Homeland
Serkan Çağrı – Klarnet
Tuluğ Tırpan – Piyano, Klavye
Mehmet Özen – Bas Gitar
Mehmet Akatay – Davul, Perküsyon