Müzik

Ludovico Einaudi, 27 Eylül’de İstanbul’a geliyor

Türkiye'de geniş bir dinleyici kitlesine sahip olan Ludovico Einaudi, özgün tarzıyla bestelediği eserleriyle Volkswagen Arena'da sahne alacak.
Editör - 12 Eylül 2025
post image

Birçok müzik eleştirmeni tarafından günümüzün Mozart’ı benzetmesi yapılan, modern klasik müziğin önde gelen isimlerinden İtalyan besteci ve piyanist Ludovico Einaudi, 27 Eylül’de Volkswagen Arena’da sahne alacak. Dünya çapında geniş hayran kitlelerine ulaşan sanatçı; Experience, Nuvole Bianche, Una Mattina gibi hafızalarımıza kazınan eserlerini hayranlarıyla buluşturacak. 

1955 yılı Torino doğumlu Ludovico Einaudi, 80’li yılların başında merak saldığı müzik dünyasına Milano’da aldığı konservatuvar eğitimiyle adım attı. Eğitimleri sırasında The Beatles, Pink Floyd, Jimi Hendrix gibi sanatçıları dinlerken rock gitaristi olma hayali kuran sanatçı, sonrasında kendine özgü bir tarza yönelerek müzik dünyasında yerini buldu. Eserlerinde minimalist, derin ve duygusal bir ton yakalayarak bugüne kadar birçok filme de beste yapan sanatçı; özellikle Intouchables, Nomadland, The Father gibi başarılı filmlerde yaptığı müziklerle kendinden sıkça söz ettirdi. 

Türkiye’de de geniş bir dinleyici kitlesine ulaşan ve geçtiğimiz yıllarda ülkemizde verdiği konserlerde yoğun ilgi gören sanatçı, enfes repertuarı ile birlikte İstanbullu severlerine farklı bir deneyim sunmaya hazırlanıyor.

İlgili Yazılar
Development by Bom Ajans