Bugün günlerden Michael Jackson. Popun Kralı’nı efsanevi müzisyenlerle bir araya geldiği unutulmaz düetlerle anıyoruz.
Skandallarla dolu özel hayatını bir kenara bırakacak olursak, “Popun Kralı” lakabını sonuna kadar hak eden, pop tarihi ve kültürüne kalıcı bir iz bırakan Michael Jackson’ı 2009 yılında kaybetmemiş olsaydık, bugün 64 yaşına basacaktı. Hafızalarımıza kazınan sahne performansları ve hit şarkıları kadar müzik tarihine adını altın harflerle yazdırmış olan isimlerle bir araya gelerek yaptığı düetler de bir o kadar değerli. Geçmişe ışınlanalım ve o harika düetleri hatırlayalım.
1981 yılında Freddie Mercury tarafından yazılan ve iki sene sonra Michael Jackson‘la birlikte kaydettikleri ‘There Must Be More To Life Than This’ şarkısı, Jackson‘ın ölümünün ardından, 2014’te, yayınlandı.
Michael Jackson‘ın 1995’te yayınladığı “HIStory: Past, Present and Future, Book I” albümünde yer alan ‘Scream’ şarkısı, Janet Jackson‘la birlikte yayınladıkları en unutulmaz şarkılardan biri.
Stevie Wonder‘ın 1987 yılında yayınladığı “Characters” albümünde yer alan ‘Get It’ şarkısında bir araya gelen ikilinin ‘Just Good Friend’ düeti de unutulmazlar arasında yer alıyor.
Michael Jackson‘ın ölmeden önceki en yakın tarihli düetlerinden biri ise 2001 yılında Britney Spears‘ı sahneye davet ettiği ve birlikte seslendirdikleri ‘The Way You Make Me Feel’ şarkısına ait.
Jackson‘ın bir diğer unutulmaz canlı performansı ise 1981 yılında Diana Ross ile birlikte seslendirdikleri ‘Upside Down’a ait. Michael Jackson‘ın o sahneye adım attığında henüz 23 yaşında olduğunu da not düşelim.
The Jacksons ve Mick Jagger‘ın bir araya gelmesiyle ortaya çıkan ‘State of Shock’, 1984’te yayınlandı. İlginç bir bilgi olarak, bu şarkının aslında ilk başta Freddie Mercury ile seslendirilmesinin planlandığını da paylaşalım.
Paul McCartney’iın 1983 tarihli “Pipes of Peace” albümünde yer alan ‘Say Say Say’ şarkısı için bir araya gelen ikili, ‘The Girl is Mine’ ve ‘The Man’ parçalarını da beraber seslendirmişti.