Attığı her adım, yaptığı her şarkı olay olan Lady Gaga yeni albümü "Mayhem" ile bir kez daha dikkatleri üzerine çekiyor. Gerçi ne zaman dikkatimizi çekmedi ki? Gaga’nın ilk şarkılarından beri merkeze aldığı “şöhret” kavramı ve bu kavramla birlikte yaşanan kimlik bölünmesi, “Mayhem”in de ana konusunu oluşturuyor.
Dinamikler her daim değişiyor ve bu değişen dinamiklerde devir, fenomenlerin ve sistemi yöneten algoritmaların elinde. Peki ya müzik?
Sanatçı ikilisi :MentalKLINIK, 2-16 Mart tarihleri arasında geçmişin parıltıları eşliğinde Markiz’in misafirperverliği ve PİLEVNELİ’nin öncülüğünde duyusal bir deneyim yolculuğuna davet ediyor bizleri.
Tarih; başına büyük, efsane, epik gibi sıfatlarla pek çok insana hakkını vermiştir vermesine ama bu “hakkı verilmişler kulübü” Dostlar Kıraathanesi gibi erkekten geçilmez. Sinema, müzik, edebiyat vs fark etmeksizin hem de…
Telefonunuzdan ve diğer dijital araçlarınızdan birkaç saatliğine uzak kalmak için para verir miydiniz? Cevabınız hayırsa ve bunu yapanlara bıyık altından gülüyorsanız sosyal medya platformlarını yaratanları çok hafife alıyorsunuz demektir.
Mart ayında çıkan birbirinden güzel albümleri sizler için derledik. Deafheaven, The Horrors, Tamino, Steven Wilson ve çok daha fazlası yazımızda...
Yeni müzik keşfetme konusunda zorluklar yaşasak da daha önceleri olduğu gibi heyecanımızı geri kazanmak da elimizde. Peki biz bugün neden şarkı keşfetmek konusunda biraz tok davranıyoruz?
Filmlerin ya da dizilerin ne hakkında olduğuyla değil daha çok nasıl hissettirdiğiyle ilgilenen, belki de alanında tek olan A24'a yakından bakıyoruz.
Hikâye konusunda can çekişen Hollywood’un sarıldığı birkaç can simidi var. Süper kahramanlar, devam filmleri, öncül filmler, spin-off’lar ve tabii remake’ler…
Yapay zekâ aromalı korku serisine her gün yeni bir şey dahil olurken yapay zekâ da kendi mistik korku karakterini üretiyor. Viral olmak uğruna üretilen yapay zekâdan çıkma videolar algoritmamızı bir türlü rahat bırakmazken görsellerde yanlış bilgi tufanını, yapay zekanın korku karakterlerini konuşuyoruz.
Punk müziğin güçlü isyanının ardından dünya yeni bir akımla tanıştı: Post-punk. Günümüz post-punk’ı nostaljik bir yankı değil. Tıpkı punk müziğin ruhunda olduğu gibi zamanıyla uyumlu, canlı bir başkaldırı. Peki post-punk nasıl doğdu? Bu türde yeniyseniz nereden başlamalısınız? Ayşe Demir hazırladı.
2024 yılında dijital platformlarda yayına giren müzik içerikli belgeselleri sizin için derledik. Arşivlerden çıkmış görüntüler, performans kayıtları, kamera arkası çekimler, samimi itiraflar ve tabii ki doyumsuz müzik ziyafetleri...
Bir filmin olmazsa olmazı müzik. Bir gün beyaz perdeden bizlerle koku paylaşılabilene kadar müzik, duyguyu yaşatma konusundaki birinciliğini kaptırmayacak. Hadi gelin 2 Mart’ta sahiplerini bulacak olan ve bu sene 97.’si düzenlenen Oscarlar’da bu sene yarışan şarkılara yakından bakalım.
Rock müziğin alt türlerini ya da rap müziği ele aldığımızda bunlar gençliğin öfkesini ve sisteme karşı duyduğu güvensizliği dışa vurmak için vardı. Ancak günümüz gençliği bu öfkeyi daha farklı yaşıyor. Artık isyan etmek yerine içe kapanmak, bağırmak yerine fısıldamak tercih ediliyor.
Bazı topluluklar şarkıları işkence etmek amacıyla bir silaha çevirebiliyor. Peki müzik işkencesi olarak da anılan bu eylem tam olarak ne ve örnekleri neler?