Haberler

Spotify'ı daha etkin kullanabilmek için birkaç öneri

Dünyaca ünlü dijital müzik platformu Spotify’ın aslında bildiğimiz, ama kenarda köşede kalmış bazı harika özelliklerini Twitter’da bir kullanıcı derledi. Twitter’da @themanwhowrot / Sencer adındaki bir kullanıcı, Spotify’ın birkaç özelliğini bir flood’da sıraladı. İşte Spotify’ın bazılarını bilmediğimiz, pratik çözümler sunan özelliklerinden bazıları: Arama kısmına yalnızca şarkı sözünü yazsak bile şarkı sözü eşleşen sonuçları Spotify önümüze getiriyor. […]
Yönetici - 4 Ocak 2021
post image

Dünyaca ünlü dijital müzik platformu Spotify’ın aslında bildiğimiz, ama kenarda köşede kalmış bazı harika özelliklerini Twitter’da bir kullanıcı derledi.

Twitter’da @themanwhowrot / Sencer adındaki bir kullanıcı, Spotify’ın birkaç özelliğini bir flood’da sıraladı. İşte Spotify’ın bazılarını bilmediğimiz, pratik çözümler sunan özelliklerinden bazıları:

  • Arama kısmına yalnızca şarkı sözünü yazsak bile şarkı sözü eşleşen sonuçları Spotify önümüze getiriyor.
  • Spotify’da olmayan şarkıyı ekleme: Bilgisayardan giriş yapıp tercihlere tıklıyoruz. Yerel dosyaları göster seçeneğini açıp “kaynak ekle” ye tıklayarak eklemek istediğimiz müziklerden oluşan dosyayı ekliyoruz. Bu klasördeki tüm parçalar sizin tarafınızdan erişilebilir oluyor.
  • Ayarlarda çalma kısmından ekolayzer sekmesine girerek dinlediğiniz müziğin frekansını ve bass’larını istediğiniz tarzda ayarlayabilirsiniz.
  • Yıllara göre arama: Sevdiğiniz grup/şarkıcı yalnız belli yıllarda güzel şarkılar çıkarmışsa bu yıl aralığındaki parçaları bulabiliyorsunuz. Örnek; Arctic Monkeys year: 2006-2013
  • Çapraz geçiş: Bu özellik şarkıların bitişindeki sessiz geçen birkaç saniyeyi beklemek istemeyenler için. 0-12 sn arasında ayarlanabilen bu geçişte şarkının son kaç saniyesini beklemeden geçiş yapmak istiyorsanız o kadar ayarlıyorsunuz.
  • Grup oturumu: Dinlediğiniz cihaz kısmına tıklayarak grup oturumu başlatıp 5 kişiye kadar eşzamanlı olarak müzik dinleyebiliyorsunuz. Ben genellikle yanlız dinlediğim için bu özelliğe çok bakmamıştım. Ancak arkadaşlarınızla beraber dinlemek için çok ideal.

Flood’un tamamı için;

https://twitter.com/themanwhowrot/status/1345052415549169665
İlgili Yazılar
Development by Bom Ajans