Ana SayfapopMete Özgencil'den yıllar sonra yeni şarkı

Mete Özgencil’den yıllar sonra yeni şarkı

Bugüne kadar klasikleşmiş pek çok şarkıda imzası olan çok yönlü sanatçı Mete Özgencil, Genco Arı’yla birlikte “Çok Daha Yeniyim” adını verdiği yeni bir şarkı yayınladı.

Söz yazarı, besteci, yazar, ressam, senarist ve yönetmen Mete Özgencil, 1962 İstanbul doğumlu. Dokuz Eylül İşletme Fakültesi, Pazarlama ve Reklamcılık bölümünü bitirdi.

Ressam olarak 12 sergi açtı. 1992 de “Cazibe Hanımın Gündüz Düşleri” filminin sanat yönetmenliğini  yaparak, Ankara Film Festivali, “En iyi sanat yönetmeni” ödülünü aldı. 1993 te Atıf Yılmaz’ın yönettiği “Gece Melek ve Bizim Çocuklar” filminde sanat yönetmenliği yaptı.

1994 yılında Gökhan Kırdar’ın “Yerine Sevemem” adlı şarkısına çektiği kliple yönetmenliğe, “Tutunamadım” albümündeki şarkı sözleriyle de müziğe adım attı. 1997 de Candan Erçetin’in yorumladığı “Yalan” klibiyle Altın Kelebek “En iyi klip” ve aynı şarkının nakaratı dışında kalan bölümlerine yazdığı sözler ile Kral TV “En iyi söz yazarı” ödülüne layık görüldü. 1998 yılında  yine Candan Erçetin’in yorumladığı “Her Aşk Bitermiş” adlı şarkının klibiyle MCM “En iyi yönetmen” ödülünü aldı. 2001 yılında kendi albümü “Olmalı” piyasaya çıktı. 100’ü aşkın şarkının söz ve müziklerine katkıda bulundu. 200’ü aşkın şarkının kliplerinin yönetmenliğini yaptı.

BENZER İÇERİKLER

EN ÇOK OKUNANLAR

ÖZEL DOSYALAR