Alternatif müzik dünyasının gizemli ve yetenekli isimlerinden Mr. Nothing, Dergy’nin YouTube kanalına konuk oldu.

Alternatif sahnenin en gizemli isimlerinden biri, Mr. Nothing… Bugüne kadar az şarkı yayınladı ama dikkatli kulakların ilgisini çekmeyi başardı. Eren Bozbulut, nam-ı diğer Mr. Nothing, Dergy’nin YouTube kanalına konuk oldu.

Bugüne kadar hep ingilizce şarkılar ile karşımıza çıktınız, ileride Türkçe bir şarkı yapmayı düşünüyor musunuz?
Bu soruyla çok fazla karşılaşıyorum. Bir şarkının Türkçe olması için sözlerinin Türkçe olması gerektiğine inanmıyorum. Yakın zamanda yayınlamayı düşündüğüm “Freedom’s Song” ve “İstanbul” şarkılarımın çoğunun Türkçe şarkılardan daha Türkçe olduğunu düşünüyorum. Dinleyince hak vereceksiniz…

Müzik tarzınızı nasıl tanımlarsınız?
Farklı kültürlerden çok fazla ilham alıyorum. Kendi müziğimi de aynı şekilde tek bir kalıba sokmak istemiyorum. Tabii ki bir tarzım olacak ama bu tarz dahilinde repertuarımı geniş tutmayı planlıyorum.

Ekran Resmi 2020 06 17 13.13.57

Bundan sonraki şarkılarınız için hangi tarzlardan ilham alıyorsunuz?
Yakın zamanda yayınlamayı düşündüğüm şarkılar arasında Nordik soundlar, Afrika ritimleri ve Türk ezgilerini çok fazla kullandım. Bu sesleri harmanlayıp Batı müziği ile birleştirmekten çok keyif alıyorum. Müziğin evrenselliği bir müzisyen olarak bence değerlendirilmesi gereken çok büyük fırsat.

Gelecekte yapmak istedikleriniz, hedefleriniz neler?
Bu piyasada çok yeniyim. Başından beri yapmak istediğim şey müziğimi global boyutlara taşımak… Attığım her adımı da buna göre planlıyorum. Şu an sadece 1 yıllık piyasa tecrübem var. Buna rağmen çok fazla olumsuzlukla karşılaşıyorsunuz. İngilizce müzik yapmak veya alternatif müzik yapıyor olmak gibi. İnsanlar hemen vazgeçmenizi veya başkaları ile aynı şeyi yapmanı bekliyor. 

Ama hayatım boyunca çok fazla olumsuzlukla karşılaştım ve hayatımın büyük bir bölümü yalnız geçti. Bu olumsuzluklardan ilham almak ve bol bol hikaye biriktirmek için çok zamanım oldu. Bu yüzden yaptığım ve yapacağım işlere çok inanıyorum. Dolayısıyla gelecekteki hedeflerim çok büyük.

Kreatif direktörsünüz, fotoğraf sanatçısısınız. Peki müzik yapmaya nasıl karar verdiniz?
Çocukluktan itibaren hayalim buydu ama gerçek hayat ile karşılaşınca müziği bir kenara attım. Yıllar geçtikten sonra sadece keyif için bir demo kaydetmek istedim. İyi veya kötü olduğum konusunda hiçbir fikrim yoktu. Daha önce yapmadığım bir şey olduğu için heyecanlanıp utanıyordum açıkçası. Hatta “Red”i dikkatli dinlerseniz bunu anlayabilirsiniz. Demoyu şu an çalıştığım plak şirketine iletip hemen ertesi günü olumlu dönüş aldığımda işin boyutu değişti benim için… Müzikal anlamda hiçbir eğitimim yok. Gerçek anlamda ilk kez şarkı söylemeye 2019 yılında başladım. Dolayısıyla eksiklerimi kapatmak için çok çalışıyorum. 

Mr. Nothing röportajının tamamı için, Dergy’nin YouTube kanalına bakabilirsiniz…