Ana SayfaEtkinliklerDijital Deneyim Müzesi kapılarını açtı

Dijital Deneyim Müzesi kapılarını açtı

Avrupa’nın “en”leri ve “ilk”lerine de ev sahipliği yapmak üzere yola çıkan Dijital Deneyim Müzesi, 29 Şubat’ta ziyarete açıldı.

Dijital Deneyim Müzesi, ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunmak amacıyla dijital teknolojiler ve multidisipliner yaklaşımla hazırlanan etkileşimli sergilere ev sahipliği yapıyor. Müzede dijital medya, sanal ve artırılmış gerçeklik, dokunmatik ekranlar gibi farklı etkileşimli teknolojik ögelere yer veriliyor. Bu teknolojilerin başında “Yapay Zekâ”, “Sanal Gerçeklik”, “Etkileşimli Ekranlar”, “Kızılötesi” ve “Derinlik Algılama Sensörleri” bulunuyor. Yerli yaratıcılığın küresel bir deneyimle buluşma noktası olan müzede, 3 ve 4 boyutlu deneyim olanağı sağlayan tüm teknolojiler için gerekli yazılımlar Türk yazılımcılar tarafından geliştirildi. Kapsayıcı deneyimi desteklemek üzere inşa edilen tüm bu teknolojiler, her yaştan ziyaretçinin müzeyi her ziyaretinde farklı ve eşsiz bir deneyim yaşaması için incelikle tasarlandı.

İBB Kültür AŞ Genel Müdürü Murat Abbas, Dijital Deneyim Müzesi hakkında şunları söyledi: “4,5 yıldır şehrin kültür sanat hareketini bir adım öne taşımaya, dünya standartlarında çalışmalara imza atmaya gayret ettik. Kapsayıcı, her zevke hitap eden, değer katan, kültür ve sanatla daha yaşanabilir bir şehir yaratmak üzere var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.”

Deneyim Alanları

2.000 m²’lik geniş bir alana yayılan müze ziyaretçilere deneyim odaları sunuyor. Bu odalar, teknoloji ve sanatın en etkileyici şekilde birleştiği, ziyaretçilerin interaktif ve immersive (kapsayıcı) deneyimlerle dolu bir yolculuğa çıktığı özel alanlar. Her bir deneyim odası, farklı temalar ve teknolojilerle donatılarak, ziyaretçilerin öğrenirken eğlenmelerini, keşfederken yeni perspektifler kazanmalarını sağlıyor.

Müzede sanal gerçeklik odası, sürükleyici deneyim odası, Nikola Tesla’nın hayatını anlatan mapping odası ve artırılmış gerçeklik odası ziyaretçileri bekliyor.

Biletlere BURADAN ulaşabilirsiniz.

BENZER İÇERİKLER

EN ÇOK OKUNANLAR

ÖZEL DOSYALAR