Ana SayfacazLondra Caz Festivali'ne yerli gruplarımız damga vurdu

Londra Caz Festivali’ne yerli gruplarımız damga vurdu

21 Kasım’da online olarak gerçekleştirilen EFG Londra Caz Festivali; Baba ZuLa ve Moğollar, İlhan Erşahin’s İstanbul Sessions ve Montrö Caz Ödülü sahibi Islandman’i ağırladı.

Yerli alternatif saykedelik sahnenin önemli temsilcileri Baba Zula, Moğollar, İlhan Erşahin’s Istanbul Sessions ve Islandman İstanbul’un tarihi yerlerinde çaldı. Festivalin YouTube kanalı, performanslara da yer verdi.

EFG Londra Caz Festivali gruplarımızdan şöyle bahsetti:

“BaBa ZuLa, darbuka, elektrikli saz ve kaşık gibi oryantal enstrümanları elektronik ve modern seslerle karıştırarak, İstanbul psychedelia adında bir sound yaratıyor.Ney, geçmiş Sufi-İslam geleneğini temsil ederken ve klarnet Türk çingenelerinin müziğinin sembolü iken, bir tahta kaşıkla birlikte bir elektrikli saz, Türk müzikal köklerini anlatıyor. Bu sound, Anadolu üzerinden İstanbul’a kadar uzanıyor. Baba Zula yeni albümleri Hayvan Gibi‘yi bu yıl yayınlanacak.

Islandman, şamanik ritimlerle desteklenen canlı gitarlar ile yumuşak elektronik dans ritimlerinin benzersiz bir karışımını sunuyor. Cappadox, Sunbeat Festivali, Apple Flower Festivali, İstanbul Caz Festivali, Montrö Caz Festivali ve Boom Festivali gibi festivallerde başarılı performanslar sergileyen üçlü, dünya müziğini kendi müziğiyle kaynaştıran Anadolu geleneğiyle yükselişini sürdürüyor.

ISLANDMAN BANNER 3 1 2

İlhan Erşahin, parti havasına sahip enstrümantal ve organik bir caz, rock ve dans grubu olan İstanbul Sessions’ı sundu. Bu, yeni albümleri Bir Zamanlar Şimdi‘nin 13 Kasım Cuma günü Nublu Records üzerinden yayınlanmasının ardından ilk canlı performansları olacak.

Moğollar psikolojik folk rock’ın öncüleri. 60’ların sonlarından beri müziklerine teknik ve folklor açısından zengin, çok katmanlı ve çok sesli bir karışım getiriyorlar. Müzikleri, günümüze kadar yekpare yapılarını koruyarak, psychedelic Türk müziği sahnesinin yolunu açıyor. Bu yıl 12. stüdyo albümlerini tüm vintage ekipmanlarla İngiltere’nin Night Dreamer Records ile direkt diske kaydettiler ve devrimci Anadolu Pop liderleri olarak saltanatlarını sürdürdüler.”

BENZER İÇERİKLER

EN ÇOK OKUNANLAR

ÖZEL DOSYALAR