Ana SayfaHaberlerBarselona'daki test konserinden sonra salgın olmadı

Barselona’daki test konserinden sonra salgın olmadı

Organizatörler, Barselona’da gerçekleşen test konserinin bulaşma yaratmadığını ve bu sayede orta ölçekli kültürel etkinliklerin güvenli bir şekilde düzenlenebileceğini gösterdiğini söyledi.

DW’nin haberine göre, İspanya’nın ünlü pop gruplarından Love of Lesbian’ın sahne aldığı konser 24 bin kişi kapasiteli mekana alınan 5 bin kişilik bir seyirci ile gerçekleşti. Konsere katılacak olan dinleyiciler antijen testleri kullandı ve koronavirüs testi yaptırdı. Ancak bu konser maskesiz gerçekleşmedi. Tüm izleyicilere, organizsyon görevlileri tarafından dağıtılan FFP2 maskeleri takmaları talimatı verildi.

Bu konserden 15 gün sonra altı kişi PCR testinin pozitif olduğunu bildirdi. Ancak olayı denetleyen sağlık görevlileri, bu 6 vakanın bulaşmasının konser sırasında gerçekleşmediğinden neredeyse emin olduklarını söylüyor. Bulaşıcı hastalıklar uzmanı Josep Maria Llibre de “Virüsün etkinlik sırasında bulaşma gerçekleştiğine dair hiçbir işaret yok” diyor.

Barselona belediye başkan yardımcısı Jaume Collboni, çalışmanın sonuçlarının virüs sağlığı kısıtlamalarını “gevşetmenin” ve “kültürel faaliyetleri yeniden başlatmanın” mümkün olduğunu gösterdiğini söyledi.

BENZER İÇERİKLER

EN ÇOK OKUNANLAR

ÖZEL DOSYALAR