Ana SayfaalternatifKeşif: Morenel'in renkli dünyası

Keşif: Morenel’in renkli dünyası

Bugüne kadar tiyatro, reklam, YouTube, öğretmenlik gibi pek çok alanda çalışan Merve Örenel, Neovision etiketiyle yayınladığı ilk single’ı “Olmaz”la Türkçe alternatif sahnede yeni bir isim….


Morenel’in gerçek adı Merve Örenel. Ailesi müzik ve sanatla uğraşıyor. Babası halen müzisyen. Buzuki çaldığı için küçüklüğünden beri Yunan müziği ve Türk müziğiyle iç içe büyüdü. Liseden sonra bir dönem tiyatro okudu. Üniversite sonrasında çeşitli müzik gruplarıyla sahne almaya başladı. YouTube için cover videolar çekti, reklam jingle’ları seslendirdi. Ama hep kendi müziğini dinletmek, hikayelerini anlatmak istiyordu.

Bir dönem lisede gazetecilik ve iletişim üzerine dersler veriyordu. Şu an hala aynı alanda doktora yapıyor.

İlk şarkısı “Olmaz”ın hikayesini ise şöyle anlatıyor:

“Bir hayal kırıklığını anlatıyor, o kadar çok hayal kırıklığı var ki her yerde bu da onlardan biri. Birine çok bağlanmış çok inanmış kendinden vazgeçtiğinin bile farkına varmamış bir kadın ağzından anlatılıyor hikaye. Yaşadığı ayrılık sonrası hissettiği umutsuzluğu geride bırakmaya çalışan bir çabayı her şeye rağmen bir umudu anlatıyor. Müziğindeki hareket de biraz bu yüzden, hayat boyu hayal kırıklığı yaşamaya devam edeceğiz ama güzel ritimler güzel sesler hep bizimle…”

Ekran Resmi 2020 03 24 10.58.27

Morenel, ona ilham veren grupları ise “Queen’e yetişemediğim için çok üzgünüm mesela” diyerek şöyle sıralıyor: Beatles, Steve Wonder, Lenny Kravitz, Adele, Kadebostany, Nazan Öncel, Sertab Erener, Babazula, Neşet Ertaş, muhteşem bir söz yazarı olarak Aysel Gürel ve Nazım Hikmet, Cemal Süreya gibi şairler…

BENZER İÇERİKLER

EN ÇOK OKUNANLAR

ÖZEL DOSYALAR