Ana SayfaelektronikYėY'den ertelenen EP’ye canlı konser

YėY’den ertelenen EP’ye canlı konser

Dünyada etkili olan Korona virüs salgını nedeniyle yeni EP’lerini yayınlamayı erteleyen YėY, yeni şarkılarını özel bir performansla dinleyiciyle buluşturma kararı aldı.

Deep House müziğin başarılı temsilcilerinden YėY,  korona virüs salgını nedeniyle Nisan ayı ortasında çıkarmayı planladığı ilk EP albümünün çıkış tarihini ileri bir tarihe erteleme kararı aldı. Bu karara üzülen sevenlerini daha fazla bekletmek istemeyen grup, beş yeni şarkıdan oluşan EP’sini YouTube ve Instagram hesaplarından canlı bir konser ile paylaşacağını duyurdu. Jam session tadında, tamamen doğaçlama, özel bir enstrüman setiyle gerçekleşecek canlı performans, 19 Nisan Pazar günü saat 20:00’de başlayacak. 

Doğuya özgü otantik enstrümanlar ile elektronik dans ritimlerini birleştiren başarılı grup, canlı yayını “Beş yeni şarkımızı ilk kez ve samimi bir ortamda sunacağımız muhtelemen bir daha asla bu yorumla dinleyemeyeceğiniz  deneysel bir yolculuk” şeklinde tanımladı.

Alman Prodüktör ve vokal David König, Türk bağlama ve nefesli saz enstrümantalisti Uğur Köse ve İtalyan perküsyonist Santino Scavelli’den oluşan Yėy, 2016 yılında Almanya’da kuruldu. Dilden, kültürden bağımsız kibar, kozmopolit ve açık fikirli tını anlamına gelen Yėy, tüm dillerde ortak olan tek kelime… Müzikleri de çeşitli, eğlenceli, oryantal tınılı ve çok baslı…Grup, Alman hükümetinin getirdiği “Abstand” (Mesafe Kanunu) gereği  aynı yaşam alanını paylaşmayan 3 kişinin kapalı bir alanda bulunması yasaklandığı için bu performansı iki kişi gerçekleştirecek.

BENZER İÇERİKLER

EN ÇOK OKUNANLAR

ÖZEL DOSYALAR