Ana SayfaHaberlerKulaklarınızın pasını Nasip Kısmet ile silin

Kulaklarınızın pasını Nasip Kısmet ile silin

Birçok janrdan beslenen otantik bir dünya müziği projesi olan Nasip Kısmet, kısa bir süre önce yeni teklisi ve uzunçalarını yayınladı.

Nasip Kısmet, 2000’lerin ikinci yarısında ses getiren Seksendört grubunun kurucu ve şarkı yazarlarından Arif Erdem Ocak tarafından oluşturuldu. 2010’larda Budapeşte’ye taşındıktan sonra percussive gitar tekniği ve vokal tarzıyla Türk halk müziğinin eski örneklerinden modern türkülerine kadar geniş bir yelpazeyi yorumlayan Ocak, 2015 yılında Seksendört ile yollarını ayırarak solo projelerine odaklandı ve 2017 yılında Nasip Kısmet projesini tasarlamaya başladı.

Çoğu yerel caz müzisyeninden oluşan grubun kuruluşu ülkemizin başarılı caz davulcularından Cem Aksel ile Arif Erdem Ocak‘ın yollarının 2018’de Budapeşte’de keşişmesi ve birlikte performans sergilemeleriyle başladi.

Daha önce Karsu Dönmez ile çalışan Dániel Mester’in saksafon ve klarnette, Márton Eged’in bas gitarda ikiliye dahil olmasıyla Nasip Kısmet ilk şeklini alarak canlı performanslarda yer aldı. 2019 Şubat ayında grubun kendi adını taşıyan üç şarkılık kısaçaları kaydeden Nasip Kısmet’e ilerleyen süreçte davulda Dávid Szegő, perküsyonda Tomi Smuk ve vokallerde de Ocak‘ın kız kardeşi Derya Ocak’ın katılmasıyla grup son halini almış oldu.

Grup 2022 Nisan ayında yayınlanan teklisi ‘Ankara’nın Bağları – Büklüm Büklüm’ ve uzunçaları “Live at Supersize Recording”in ardından kendine has psikedelik folk ve caz-füzyon tarzında yorumlarıyla Avrupa’da pek çok festivalde uluslararası dinleyici kitlesine Türkçe müzik ziyafeti vermeye yaz boyunca devam edecek.
Yıl sonunda yeni albümlerinin kaydı için yeniden stüdyoya girecek olan grup, nostaljik film müzikleri projeleriyle 2023’te daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor.
BENZER İÇERİKLER

EN ÇOK OKUNANLAR

ÖZEL DOSYALAR