Ana SayfaMüzikMutluluk vaat eden yılbaşı şarkıları

Mutluluk vaat eden yılbaşı şarkıları

Yepyeni başlangıçlara ve yeni yıl dileklerine eşlik eden yılbaşı şarkıları ile modumuzu yükseltmenin tam sırası! 

Yılbaşı dendiği anda siz de içinizden, “Jingle bells, jingle bells / Jingle all the way / Oh, what fun it is to ride / In a one-horse open sleigh, hey!” mırıldanmaya başlıyorsanız, bu yazımız tam size göre. Evet, yılın heyecanla beklediğimiz o zamanı geldi çattı. Yeni yıl için yeni kararlar alırken, diğer yandan da yılbaşı ruhunun o sıcaklığı hepimizi sarıp sarmalıyor. Tabii sadece yılbaşı ağaçları, süsler ve ışıklar değil, o atmosfere eşlik eden, ruhumuza iyi gelen yılbaşı şarkılarını da göz ardı etmemek lazım.

Müzik ruhun gıdasıdır diye boşu boşuna söylememişler. Bu konuda yapılan araştırmalar gösteriyor ki hangi türden olursa olsun müzik vücudumuza ve zihnimize pozitif etkilerde bulunuyor. Hele söz konusu yılbaşı şarkıları olduğunda bu durum daha da geçerli. Peki yılbaşı şarkılarının nasıl özellikleri var da ruhumuza bu kadar iyi gelip enerjimizi yükseltebiliyor.

Öncelikle müziğin bizde yarattığı nostalji hissini atlamamamız lazım. Muhtemelen çok eskilerden bir şarkı duyduğunuzda direkt o şarkıyla özdeşleşen anlıarı hatırladığınız zamanlar yaşamışsınızdır. Yılbaşı şarkıları ise genel olarak çocukluğumuzu, aile ortamını ve gelenekleri bizlere hatırlatıyor olmasıyla modumuzun anında yükselmesini sağlıyor. Ayrıca kan basıncını ve nabzı düşürerek stresten arınmanıza da yardımcı oluyor.

Peki ruhumuza ve bedenimize iyi gelen klasik yılbaşı şarkılarının yanı sıra ünlü isimlerin yılbaşı ve Noel için yazdıkları temposu yüksek, mutluluk verici şarkıları hatırlamaya ne dersiniz? Böyle söyleyince, kafanızda direkt Mariah Carey‘nin “All I Want for Christmas Is You?” şarkısının çaldığına eminiz. Ne yalan söyleyelim, Mariah Carey 1994’te yayınladığı bu hit şarkının ve “Merry Christmas” albümünün ekmeğini bolca yedi. Şarkının müzik listelerinde her yılbaşı olduğu gibi ilk sıralara yükselmesi de bunun kanıtı ama üstünden neredeyse 30 yıl geçmişken, en az Carey‘nin albümü kadar başarılı olan diğer grup ve şarkıcıların yılbaşı şarkılarını hatırlatmak istedik.

Örneğin 90’lı yılların favori boyband’lerinden Backstreet Boys‘un kısa bir süre önce yayınladığı “A Very Backstreet Christmas” albümünü dinlediğiniz zaman nostaljiyi sonuna kadar yaşıyorsunuz, hele gençliğiniz ‘I Want It That Way’ dinleyerek geçtiyse… Bu albüm grubun hem 10. stüdyo albümü olma özelliğine sahip hem de bugüne kadar ürettikleri ilk yılbaşı albümü. İkonik İngiliz pop ikilisi Wham!‘ın 1984 yılında yayınladığı meşhur ‘Last Christmas’ şarkısıyla çıkışını yapan Backstreet Boys‘un bu parçayı kendilerine özgü sound’larıyla yorumlamalarına bayıldık! Şarkı Billboard müzik listelerinde de yayınlandığı gibi üst sıralardaki yerini aldı.

backstreet boys
Backstreet Boys

Tabii yılbaşı şarkıları demişken Coldplay‘i de anmadan geçemeyiz. Coldplay‘in neredeyse her şarkısının içimizi kıpır kıpır yaptığını düşünürsek, 2010 yılında yayınladıkları ‘Christmas Lights’ teklisinin de ruhumuza iyi geliyor olması kaçınılmaz. Oldukça sakin başlayan şarkının Chris Martin‘in vokaliyle birlikte ortalara doğru yükselişi modunuzu da anında yükseltiyor.

Hazır nostalji hissimiz yükselmişken, okları Gwen Stefani‘ye de çevirmenin tam sırası. No Doubt grubunun solisti Gwen Stefani ile 1995’te yayınladıkları “Tragic Kingdom”da yer alan ‘Just a Girl’ şarkısıyla tanışmış, ‘Don’t Speak’ şarkısıyla da aşk acımızı dindirmiştik. Grubun yanı sıra solo kariyerinde de ilerleyen Stefani 2017 yılında “You Make It Feel Like Christmas” adlı albümünü yayınladı. Bu albümde klasikler arasında yerini alan ‘Jingle Bells’, ‘Let It Snow’, ‘Last Christmas’ gibi şarkılara yaptığı cover’larla dikkatleri çekti. Hatta Gwen Stefani bu yılbaşı şarkıları konseptini çok sevmiş olacak ki 2020 yılında albümün delüks edisyonunu da çıkardı.

Ve tabii ki Sia‘nın ‘Snowman’ şarkısını da unutmamız lazım. 2018 yılında çıkardığı yılbaşı şarkıları albümü ‘Everyday is Christmas”ta yer alan ‘Snowman’ içinizin huzurla kaplanmasına yardımcı oluyor. Şarkının bu kadar popüler olmasında ise tabii ki animasyon filmi “Frozen”ın sevilen karakterlerinden Olaf’ın maceralarını konu edinen 2017 yapımı “Olaf’s Frozen Adventure” filminin soundtrack’inde de yer almasının büyük etkisi var.

Hepimizin huzura ve mutlu hissetmeye bolca ihtiyacı olduğu bu dönemde yılbaşı şarkılarıyla yeni yıl heyecanını yaşamak için daha ne bekliyorsunuz! Şimdiden mutlu yıllar!

Dergy.com’un Yılbaşı Şarkıları listesi

Ayrıca sizler için hazırladığımız Spotify’daki Yılbaşı Şarkıları listemize de göz atmayı unutmayın.

BENZER İÇERİKLER

EN ÇOK OKUNANLAR

ÖZEL DOSYALAR