Ana Sayfarapİlkim ve Merco'dan kadına şiddete dikkat çeken şarkı

İlkim ve Merco’dan kadına şiddete dikkat çeken şarkı

İlkim Şimşek ve Merco, kadına şiddete dikkat çeken bir şarkıya imza attı: “Yaşamak İstiyorum”. İkili, “Unutmayacağız ve normalleştirmeyeceğiz” diyor.

İlkim Şimşek ve Merco, kadına şiddet hakkında çarpıcı bir şarkıya imza attı: “Yaşamak İstiyorum”. İkili, “Bu şarkı fiziksel ve psikolojik şiddet gören tüm kadınlara ithafen yazıldı. Şiddete dur demek, kadınların çektiği zorlukları anlatabilmek adına destek amaçlı yapıdı. Unutmayacağız ve normalleştirmeyeceğiz” diyor.

Papağan Productions etiketiyle yayınlanan şarkı hakkında İlkim şunları söylüyor:

“Bir kadın olarak elimden gelen tek şey, duygularımı ifade etmek. Susmamak, unutturmamak gerekiyor. Kadın cinayetlerini kınadığımı şarkı ile haykırıyorum. Tüm katledilen kadınların yerine kendimi koyuyorum. Her cinayeti duyduğumda ürperiyorum. Şiddetin ne boyutlara geldiği bu durumda, buna karşı bir şeyler yapmam gerektiğini düşünüyorum. Elimden gelen tek şey duygularımı ifade etmek. Ben de bunu müziğimle yaptım.”

Geçtiğimiz aylarda Türkiye’yi yasa boğan Pınar Gültekin cinayeti İlkim’i çok etkilemiş. Gültekin, sanatçının arkadaş çevresinden olduğu için, sanatçı bu haberi alır almaz şarkı sözlerini yazmış.

Şarkı sözlerinin bir kısmı şöyle:

“Yaşamadım hiç / Sevmişim katilimi / Kapatmaz sargı bezi / Yüzümdeki morluklar / Gömdüler diri diri /  Böldüler kaç parçaya/ Döktüler üstüme beton / Yaktılar cesedimi/ Biricik kızıydım annemin / Vardı hayallerim ama bi cani yüzünden elimden alındı o uğruna savaştığım her şeyim /  Suçum ne günahım ne tanrım? / Sadece kadın olmak mı? / Suçum ne günahım ne tanrım? / Yaşamak benim de hakkım.”

BENZER İÇERİKLER

EN ÇOK OKUNANLAR

ÖZEL DOSYALAR