Ana SayfaelektronikKeşif- Elektronik sahnede yeni bir sound: SEM Music Project

Keşif- Elektronik sahnede yeni bir sound: SEM Music Project

20 yıldan uzun zamandır müzik endüstrisinde çalışan Emre ve Alper Sezgin kardeşlerin kurduğu SEM Music Project, elektronik dünyasının ses getiren nitelikli işlerinden biri. 

2020’de kurulan SEM Music Project, kendilerini şöyle anlatıyor: “‘Müzik yaş, sınır, mesafe tanımaz’ kavramının ne kadar doğru olduğu konusunda tüm müzik severlerin hem fikir olduğunu düşünüyoruz. Özellikle dijitalleşme ile iletişimin arttığı, kavramların ve kuralların hızla degiştiği, sektör dinamiklerinin alt üst olduğu yeni müzik dünyasında, istediğimiz sanatçıya ve müziğe artık istediğimiz zaman ulaşabiliyoruz. Yeni kurallar müzik endüstrisinde bir yandan sanatçılar arasındaki rekabeti kızıştırırken, bir yandan da yeni sanatçılarla ve yeni yeteneklerle tanışmamızı kolaylaştırıyor.

Yıllarca hobi olarak ürettiğimiz müzik yapımlarımızı tanıtmayı amaçlayan biz iki kardeş Emre ve Alper 2020 yılı başı ile beraber profesyonel elektronik müzik dünyasına ilk adımlarımızı attık. Yeni dünyanın müzisyenlere sunduğu iletişim fırsatlarını değerlendirerek, SEM Music Project ismini elektronik müzik severlere ulaştırmaya çalışıyoruz. Emre’nin 2017 yılında Londra’ya taşınması ve zaman zaman Londra’da müzik dünyasına yön veren Ministry of Sound, The Egg gibi gece kulüplernde DJ’lik yaparken kapıldığı elektronik müzik dünyasının büyüsü 20 yıllık profesyonel iş hayatını bırakarak kendisini müziğe adamasında çok etkili oldu. Alper ise İstanbul’dan sürekli olarak yeni müzik tınılarını elektronik müzik severler için üretmeye devam ediyor.”

SEM Music Project, şarkılarında ağırlıklı olarak gitar rifflerini etkili bassline’lar ile destekliyor. Sınıflandırılmış müzik tanımlamalarına çok takılmadıklarını söylüyorlar. Bugüne kadar pop’tan g house’a, melodic techno’dan slap house’a uzanan bir skalada toplam 9 şarkı yayınlamışlar. “Daha yolun çok başındayız, üretmeye durmadan devam edeceğiz” diyorlar.

BENZER İÇERİKLER

EN ÇOK OKUNANLAR

ÖZEL DOSYALAR