Ana SayfarapEzhel: "Gökkuşağı da güzel ama tek renk değil"

Ezhel: “Gökkuşağı da güzel ama tek renk değil”

İki yıldır Almanya’da yaşamını sürdüren Ezhel, katıldığı bir YouTube kanalında Türkiye ile ilgili hissettiklerini sözlere döktü. 

Rap dünyasının en yetenekli isimlerinden Ezhel, YouTube’da Şafak Salda’nın kanalına konuk oldu. İşte Ezhel’in röportajından çarpıcı başlıklar…

HER SABAH UYANIP TÜRKİYE GÜNDEMİNE BAKIYORUM

“Her sabah uyanınca ilk iş Türkiye gündemine bakıyorum. Böyle bir alışkanlığım var aslında hiç istemiyorum. Almanya’ya gelmişsin, yeni bir hayat kurmuşsun ama olmuyor. Sabah böyle bir şeylere sinirlenince dert yanmak istiyorum. Nerede olursam olayım bundan kaçamıyorum, Türkiye’de olmaktan kaçamıyorum. Rahatsız oluyorum. Başka yerlerde gördüğüm hayatı benim vatandaşlarımın yaşayamamasından rahatsız oluyorum. Hepimizin bildiği gerçekler var. Başka bir yol mümkün, bunu gördüm. Kendi insanımın kendi hayatımın, geleceğim içn bunu istiyorum. Bunu normalde rap’le anlatıyorum. Ama bazen bir şarkıya dökemeyeceğin şeyler de oluyor, içimden geldiği gibi dışarı atmak istiyorsun. Benim Twitter’ım yok o yüzden ben bunu Instagram’da yapıyorum. Türkiye’de gibi yaşıyorum iki senedir.”

“KEŞKE DAHA FAZLA KÜLTÜRLE İÇİÇE YAŞASAYMIŞIZ”

“Türkiye’de ortak kimlik yakalamak için bir mücadele verilmiş. Aslında Anadolu’da bu var. Berlin’de Ermeni bir çocukla tanıştım. Çocuk ‘Ben de Türkiye kültüründeyim’ dedi. Biraz acı biraz sevinç yaşadım. Ortalama Türk’üm ben, kendime üzüldüm. Azınlıklar çok acı çekmiş. Ben çok mahrum kalmışım, en acı bana. Ben bu kadar zenginlikten fakirliğe düşmüşüm. Keşke daha fazla kültürle içiçe yaşasaymışız. Kavga ettiğimiz komşularımız bunlar. Azınlıklar azınlık değil, bana yazıklık… Gökkuşağı çok güzel ama tek renk olmuşuz.”

“GURBET GÖNLÜNDE BİR TEL, KOPMUYOR”

“Türkiye’de büyüyen bir çocuk olarak gurbeti televizyondan, Almancılardan öğrendik. 1961’de öğrenmişler insanlar gurbeti. Artık geriye dönemeyeceğin bir noktada böyle oluyor. Gurbeti burada deneyimlemeye başladım. Meğer çok hafife almışım. Gönlünde öyle bir tel ki, ne dokunabiliyorsun ne koparabiliyorsun… Neşet Ertaş, Cem Karaca gibi bir sürü sanatçı sayabilirim, onlar gibi olmak, bir noktada gurur da veriyor. Cem Karaca da geçmiş bu sokaklardan diyorsun.”

Programın tamamı için;

BENZER İÇERİKLER

EN ÇOK OKUNANLAR

ÖZEL DOSYALAR